Wpadłam na ten deser robiąc tiramisu ze śmietanką. Jako wielbicielka malin, serka mascarpone i prażonych migdałów wymyśliłam to oto cudo które smakuje wręcz niebiańsko i niebiańsko wchodzi w bioderka. Krem opiera się na przepisie tiramisu a reszta to już moja wena twórcza albo raczej fantazja kulinarna...
Deser malinowy z mascarpone
-250g serka mascarpone
-130g śmietanki 30%
-50g cukru pudru
Śmietanę ubijamy. Do serka dokładamy cukier puder i mieszamy. Do powstałej masy dodajemy stopniowo ubitą wcześniej śmietankę.Krem już mamy...dalej przygotowujemy...
-maliny-prażone płatki migdałowe
-biszkopty/ lub inne miękkie ciasteczka/
Przekładamy warstwowo maliny-serek-pokruszone biszkopty-maliny-serek-biszkopty-prażone migdały. Deser można urozmaicić dodając bakalie, lody, bitą śmietanę i co tam dusza zapragnie. Fajnie prezentuje się na stole i na pewno zostanie zauważony przez wytrawnych smakoszy.
Smacznego Beata
Jak chcecie się znaleźć w niebie, będąc na ziemi..zróbcie ten deser...rewelacja.Polecam!!!
OdpowiedzUsuńSuper! Żona mi robi jak chce coś ode mnie :-)
OdpowiedzUsuńUla -kocham cie :-)
OdpowiedzUsuńUla,kocham cie:-)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie? a podana ilosć skladników wystarczy na 4 porcje? Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńTak, proponuję porcje niezbyt duże bo deser jest bardzo pożywny ale warto zrobić więcej bo goście zawsze proszą o dokładkę.
OdpowiedzUsuń40 year-old Senior Editor Sigismond Jesteco, hailing from Val Caron enjoys watching movies like The End of the Tour and Taekwondo. Took a trip to City of Potosí and drives a 3500. Zobacz wiecej informacji
OdpowiedzUsuń