Pyszne, orientalne drobiowe danie którego słodkawy smak z nutą pomarańczy na długo pozostanie w mej pamięci. Do rzeczy...Cały sukces tkwi w marynacie w której nasze mięsko/ indyk lub kurczak / będą leżakować całą noc w lodówce.
Marynata:-otarta skórka z pomarańczy/myta oczywiście/
-sok z tejże pomarańczy
-prażone ziarna sezamu/prażone na patelni/-4 łyżki
-sos sojowy-2 łyżki
-olej sezamowy-łyżka
-płynny miód-łyżka
-kawałeczek korzenia imbiru/starty/
-pieprz i sól do smaku
Tuż przed smażeniem
Tuż przed zjedzeniem...
Fileciki smażyłam na grillowej patelni więc pięknie się zarumieniły i miały te fajne paseczki od przypieczenia.
Przepisik z książeczki " Lubię gotować".
Smacznego Beata
Smacznego Beata
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz