czwartek, 20 września 2012

Łosoś w płatkach migdałowych


Dzisiaj kolejna odsłona z łososiem w roli głównej. Ten przepis to prościzna w porównaniu z poprzednim. Można powiedzieć czysta robota...no chyba że macie awersje do ryb.
Dzwonki z łososia solimy obficie, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny. Można pokusić się o dodanie czosnku i koperku oraz świeżych ziół. Tak zapeklowaną rybkę zawijamy w folię i do lodówki na kilka godzin. Jak planujecie obiad na kolejny dzień to spokojnie może leżakować całą noc.Następnego dnia przed upieczeniem smarujemy łososia majonezem i posypujemy obficie płatkami migdałowymi.Rybkę kładziemy na folii aluminiowej i do piekarnika na ok.20-30 minut/ w zależności od tego jak duży i gruby jest nasz plaster łososia/-tem.180 stopni. Płatki migdałowe powinny się przyrumienić...wtedy są najlepsze!


Smacznego Beata

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...