Wielbicie owoców morza będą zachwyceni. Aromatyczne i bardzo szybkie w przygotowaniu/ nie licząc marynowania/. Przepis tzw. gazetowy i niestety nie pamiętam skąd go wzięłam.
Składniki:-18 krewetek królewskich
-sól, pieprz
-sok z 1/2 cytryny
-2 ząbki czosnku
-2 gałązki natki pietruszki
-60 ml oliwy
-6 plastrów szynki parmeńskiej
Krewetki oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Czosnek i natkę posiekać i wsypać do krewetek. Skropić1/3 oliwy i wymieszać.Marynować ok 12 godzin.
Każdy plaster szynki pokroić na trzy paski. W każdy zawinąć krewetkę i spiąć wykałaczką. Usmażyć na dużym ogniu na reszcie rozgrzanej oliwy.
Smacznego Beata
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz