środa, 29 kwietnia 2015

Łososiowe sakiewki


Kolejna odsłona mojego farszu na bazie suszonych pomidorów o którym pisałam wielokrotnie / muszle, naleśniki itd./ No cóż, to nadzienie jest idealne i tyle...suszone pomidory, szpinak, ser pleśniowy, nic dodać nic ująć! Dzisiaj w wydaniu z łososiem i ciastem francuskim. Ciasto leżało w lodówce, takie samotne więc w końcu musiałam ulec i oto jest. Danie wygląda na talerzu bardzo ładnie więc można pokusić się i takimi mini kulebiakami uraczyć naszych gości. Ten na zdjęciu jest duży ale przycinając odpowiednio ciasto i zmniejszając gabaryty nadzienia i łososia nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobić wersję mini. 

 
Łosoś, farsz i ciasto francuskie, ot i cała ,, historyja " Do piekarnika na około 30 minut-180 stopni. Czas pieczenia zależy od wielkości naszych sakiewek.


Smacznego Beata

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...