czwartek, 23 lipca 2015

Bagietka tradycyjna-Thermomix



Może niezbyt idealne, może popękane ale domowe, smaczne i na pewno są lepszym wyborem niż te sklepowe. Jako szczęśliwa posiadaczka formy do bagietek musiałam w końcu wykorzystać to cudo !





Forma spisała się idealnie i na pewno ją jeszcze wykorzystam. Już planuję wypiek bułeczek do Hod- dogów. 
Ciasto na bagietki zrobiłam w thermomixie. Niestety z degustacją musieliśmy poczekać bo ciasto garowało całą noc w lodówce, ale było warto! Przepis wygrzebałam na ,, Przepisowni ", dokładnie tutaj i tam Was odsyłam.
P.S Uwaga ! Ciepłe pieczywko uzależnia ! Nie smarujcie ciepłych bagietek świeżym słonym masełkiem bo po prostu nie będziecie w stanie się od nich oderwać!

Smacznego Beata

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...