wtorek, 8 listopada 2016

Kto jada sałatki...

Sałatki są super i doskonale sprawdzają się o każdej porze roku. W okresie jesiennym w wersji na ciepło, np. z podpieczonym boczkiem lub wątróbką a w okresie wiosennym ze świeżą zieleninką prosto z ogródka. Koniecznie z dodatkiem sosów, dresingów lub po prostu jogurtu.

Sałatka z Awokado i pieczonym buraczkiem

 
Jedna z moich ulubionych i innych niż wszystkie. Ostatnio jestem fanką buraka więc piekę z nim ciasto, robię soczki, sałatki i pyszne przekąski które niebawem zaprezentuję. To niezwykle dobre i o ile można tak powiedzieć wszechstronne warzywko. Przepis na tę prostą sałatkę znajdziecie o tutaj 





Dwie propozycje dla mięsożerców i na ciepło. W przypadku wątróbki, tak wiem, nie wszyscy lubią ale może w takim wydaniu właśnie się rozsmakują  koniecznie z dodatkiem sosu malinowego lub żurawinowego. Pozostałe składniki to czysta fantazja szefa a raczej szefowej ;) Z boczkiem komponuje się ciekawie wiele składników...no cóż, podpieczony boczuś, to dopiero ma smaczek :)  

Smacznego Beata

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...