środa, 12 stycznia 2011

Pierogi leniwe-Dukan

Takie jak tradycyjne ale mąka zastąpiona została skrobią kukurydzianą.

Pierogi leniwe Dukana

-250 g białego sera/chudy oczywiście/
-1 jajko
-5/7 łyżek skrobi w zależności czy lubicie twardsze czy bardziej miękkie
-sól
Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy jajko,sól i skrobię. Mieszamy. Ja nie zagniatam ciasta ale wrzucam z łyżki na gotującą, osoloną wodę.Wyciągamy gdy wypłyną. Posypać słodzikiem/dla dietujących/ lub cukrem i polać jogurtem.
Smacznego-Beata 

2 komentarze:

  1. Wygląda pysznie ale czy można w dukanie używać skrobi? Jeśli tak to od której fazy??? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak można ale w ograniczonej ilości. Ja używałam jej dopiero w fazie II w ilości max.3 łyżki dziennie. Dukan nazywa ją maizena. Jest często mylona z mąką kukurydzianą choć nie wiem dlaczego bo ta druga jest żółta ale też dopuszczalna na tej diecie.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...