Przepis pochodzi z jakiejś gazetki, chyba autorstwa Pascala.Placuszki ostre i bardzo dobre.Przepis trochę zmodyfikowałam dodając skrobię zamiast mąki. Mąka tuczy a skrobia jest bardzo zdrowa i dużo mniej kaloryczna!
Placuszki wegetariańskie warzywno-ryżowe -kostka bulionowa -300g ryżu -oliwa -2 posiekane ząbki czosnku -1 czerwona papryka pokrojona w kostkę -2 pory/białe części/ -sól -5 żółtek -2 łyżeczki carry -szczypta chili -1 pęczek kolendry -2 łyżki skrobi/oryginalnie była mąka/
Kostkę rozpuścić w 2 szklankach wody, wrzuć ryż i ugotuj na sypko.Odstaw do wystygnięcia.Potnij drobno warzywa .
Na oliwie podsmaż czosnek, paprykę,pory i dopraw solą.Zmieszaj ryż z resztą, dodaj żółtka,carry.chili i kolendre , wsyp skrobie.Smaż na wysmarowanej oliwą patelni małe placuszki. Ja zrobiłam z połowy porcji/wyszło 6 szt/
Smacznego Beata
Na oliwie podsmaż czosnek, paprykę,pory i dopraw solą.Zmieszaj ryż z resztą, dodaj żółtka,carry.chili i kolendre , wsyp skrobie.Smaż na wysmarowanej oliwą patelni małe placuszki. Ja zrobiłam z połowy porcji/wyszło 6 szt/
Smacznego Beata
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz