wtorek, 28 czerwca 2011

Dukanowski sernik w nowej odsłonie


Przepis na ten serniczek już podawałam w jednym z wpisów. Był w wersji białej, kakaowej a ten w odsłonie kawowej. Smak bardzo subtelny, wyszukany i ta polewa która aż się prosi żeby ją....ach....
Masę sernikową dzielimy na pół i tak jak było w przypadku kakao dodajemy kawunie rozpuszczalną. Ot i cała tajemnica. Polewa to moja nowość..no może nie moja tylko spisana...ale skąd nie pamiętam niestety i z góry przepraszam autora.
Polewa uniwersalna
-mleko w proszku odtłuszczone-ok. 3/4 płaskie łyżki
-3 łyżki serka homogenizowanego odtłuszczonego
-łyżka chudego mleka w płynie
-słodzik-u mnie w pudrze ok. 2 łyżek płaskich lub jak kto woli
-aromat,
-kakao lub kawa rozpuszczalna w zależności jaką polewę chcemy otrzymać
Mieszamy wszystkie składniki i smarujemy nasze dietetyczne ciasto. Polewa nadaje się do serników, ciast, deserów, galaretek, ciasteczek itp. Nie tężeje zbyt mocno ale w tym jej urok.



Smacznego Beata

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...