Przepis pochodzi ze strony " Moje wypieki " Środek nie przypomina beza, chyba dzięki tej posiekanej czekoladzie która pod wpływem ciepła rozpuszcza się i tworzy coś co trudno nazwać... ale niebiańskiego w smaku.Przepis/ w skrócie/ z w/w strony.
Czekoladowa Pavlova-6 białek
-300g drobnego cukru-dałam mniej odrobinkę
-3 łyżki kakao/przesiane/
-1 łyżka octu z czerwonego wina lub balsamicznego
-50g posiekanej gorzkiej czekolady
Białka ubijamy. Ubijając dodajemy powolutku cukier i resztę składników.Na końcu czekoladę i mieszamy delikatnie.Pieczemy na papierze/ w formie koła/. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i wkładając ciasto zmniejszyć do 150. Pieczemy 1h i 15 minut.
Ubijamy kremówkę i nakładamy na wystudzoną bezę. Na to owoce i....smaczności.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz