środa, 26 września 2012

Karkówka z ketchupem i cebulką


Karkówka w przepysznym sosie na który składa się:
-200 ml wody
-1/2 kostki rosołowej
-cukier-1 łyżka
-ketchup-200ml
-musztarda-1 duża łyżka
-pieprz cayen 
-sól
-słodka papryka w proszku

 
karkówka...ok. 1,5 kg 

-cebula- 5 dużych sztuk 


Składniki sosu mieszamy tworząc zalewę / na małym ogniu/. Karkówkę kroimy w plastry, przyprawiamy i delikatnie obsmażamy. Cebulkę kroimy i również smażymy. Karkówkę warstwami przekładamy zalewą i plastrami cebuli. Pieczemy w 200 stopniach około 1,3h . 


Smacznego Beata

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...