niedziela, 9 września 2012

Kuchnia azjatycka


Uzbrojona w cały zestaw przypraw azjatyckich ostro zabrałam się do gotowania. Na pierwszy ogień poszły dania z kurczaka oraz zupy. Od kilku dni delektujemy się pysznymi, aromatycznymi i niezwykle oryginalnymi daniami...imbir, trawa cytrynowa, kolendra, olej arachidowy,sezamowy i ostrygowy na pewno zagoszczą u nas na dłużej. Z książeczki a raczej księgi/już kiedyś o niej pisałam/ bo to zbiór ponad 100 przepisów pichciłam:
-Ostrokwaśną zupę z kurczakiem
-Tajski rosół
-Carry z wołowiny
-Kurczaka z groszkiem
-Kurczaka z orzechami włoskimi i selerem

   

Niestety nie wszystkie dania zostały uwiecznione gdyż znikały w takim tempie że nie sposób było pstryknąć fotkę.
Bardzo gorąco polecam te pozycję książkową, oczywiście wielbicielom  tego rodzaju kuchni.
Dzisiejszy obiad również w azjatyckim klimacie...Ikang Goreng czyli ryba z patelni oraz nasi kuning- żółty ryż
w którym już się zakochałam ale o tym w kolejnych wpisach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...