środa, 20 września 2017

Sałatka z marynowanym burakiem


Uwaga! Przepis dla osób na diecie, tzw. obrotowej 😊, gdzie się nie obrócisz , to coś zjesz! Sałatka wymaga pewnego nakładu pracy a dokładniej przygotowania buraczków dzień wcześniej. Gotujemy je (3 dorodne sztuki), obieramy, kroimy i marynujemy na noc w zalewie: 100ml oliwy, 2 łyżki białego octu winnego, 2 łyżki miodu, 1 łyżka cukru, 1 łyżka listków tymianku. W sałatce znalazły się również: sałata lodowa, rukola, czerwona cebula, ser brie zapiekany w gęstym cieście naleśnikowym ( można zastąpić serem pleśniowym), grzanki pszenne ( można pominąć) i dressing : 1/3 szklanki oliwy, 1/4 szklanki czerwonego octu winnego, łyżeczka musztardy, łyżeczka miodu. 



no właśnie my też zjedliśmy wszystko 😉
Smacznego Beata

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...