Będąc na dukanie kombinowałam co by tu przerobić na potrzeby mojej diety. Tak oto powstał przepis na te roladki które stanowią doskonałą zakąskę i to nie tylko dla osób będących na dukanie.Naleśnik smakowo nie odbiega od tradycyjnego a mąkę zastąpiła skrobia kukurydziana./przepis na naleśnik znajdzie się w odrębnym wpisie bo przecież może stanowić zupełnie samodzielne danie/.
Roladki z łososiem to nic innego jak skrobiowy lub tradycyjny naleśnik który smarujemy delikatnie serkiem homogenizowanym/ zwykłym lub chudym/. Następnie posypujemy startym imbirem, szczypiorkiem lub koperkiem jak kto woli. Na to kawałki drobno pociętego łososia, sól/odrobina bo łosoś wędzony jest słony/ i pieprz. Naleśnik zawijamy w folię aluminiową i do lodówki.Przed podaniem tniemy w paseczki i wykładamy na talerzyk. Takie łososiowe roladki prezentują się bardzo okazale i smakowicie. Osoby nie dietujące się mogą roladki posmarować majonezem w środku lub na zewnątrz.
Smacznego Beata
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz