wtorek, 1 lutego 2011

Placuszki z gruszki


Polecam na lekką przekąskę i to dietetyczną bo mąkę która była w oryginalnym przepisie zastąpiłam skrobią kukurydzianą. Pyszne i smażone bez tłuszczu bo posmarowanie patelni natłuszczonym papierem nie nazwiemy przecież smażeniem w tłuszczu.
Placuszki z gruszki
-2 gruszki/twardsze/
-3 łyżki skrobi kukurydzianej
-szczypta cynamonu
-1 jajko
Gruszki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy jajko, skrobię i cynamon. Mieszamy i smażymy na patelni teflonowej wysmarowanej natłuszczonym ręcznikiem papierowym. Placuszki można podawać z odtłuszczonym serkiem zmieszanym z cynamonem i słodzikiem oczywiście jeżeli jesteśmy na diecie ... jeżeli  możemy szaleć, to z czym dusza zapragnie.Polecam bo to owocowa przekąska w zupełnie innym wydaniu. 
Przepis pochodzi z programu " Rewolucja na talerzu " / w oryginale była mąka pszenna/
Smacznego Beata

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...