wtorek, 1 marca 2011

Grzanki z masełkiem czosnkowym, koperkiem i ....


Bagietka fajna jest o ile świeżo upieczona. Wraz z upływem czasu nabiera swoistej gąbczastości co wcale fajne a już na pewno smaczne nie jest. Z takim pieczywem można zrobić tylko jedno...
Grzaneczki
-masełko
-kilka ząbków czosnku
-sól
-koperek
-inne dodatki na które mamy ochotę...w tym przypadku ogonki rakowe
Masełko mieszamy z solą,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i koperkiem. Smarujemy bułeczki i do piekarnika... na złoty kolor.
Smacznego Beata

2 komentarze:

  1. Czy na tej diecie można pieczywo ,takie jak bagietka?

    OdpowiedzUsuń
  2. Niestety nie, bo eliminujemy węglowodany ale proponuję dukanowskie bułeczki/ przepis w jednym z wpisów/

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...