poniedziałek, 18 kwietnia 2011

Deser karmelowy z nuta orzechową


Będzie słodko, bardzo słodko. Deserek zdecydowanie dla amatorów słodkości którym kalorie niestraszne.

Deser karmelowy z nutą orzechową

-250 g mascarpone
-300 ml kremówki 30%
-1 łyżka cukru pudru
-100 g masy karmelowej z puszki/ może być kajmakowa  /
- około. 3/4 szklanki orzechów włoskich drobno posiekanych
Serek mascarpone i masę karmelową dokładnie mieszamy na gładką masę/ nie może być grudek /.W drugim naczyniu ubijamy śmietanę dodając na samym końcu łyżkę cukru pudru. Masy łączymy/ śmietana do serka! / Na sam koniec dodajemy posiekane orzeszki. Deserek dekorujemy cukrem pudrem zmieszanym z odrobina kakao, orzechami i bezami.
 
Smacznego a raczej słodkiego Beata
P.S. Porcja będzie dość spora i można nią uraczyć kilka osób. Pamiętajcie o tym bo przyjdzie Wam zjeść więcej niż jeden deserek...oczywiście żeby się nie zmarnował...hi...hi...skąd my znamy tę wymówkę?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...