poniedziałek, 29 sierpnia 2011

Batoniki owsiane/wg.Nigelli/


Pyszna śniadaniowa przekąska. Jak to mówią zamiast sklepowego batonika zabawiamy się w domciu i wyczarowujemy własne przepyszne, zdrowe i bardzo apetyczne małe co nie co!
Batoniki owsiane
-puszka zagęszczonego mleka skondensowanego-niesłodzone...no chyba że musicie inaczej
-wiórki kokosowe-ok.75g
-250g płatków owsianych-górskie
-100g suszonej żurawiny
-125g różnych nasion/ dałam słonecznik, dynię,sezam/
-125g niesolonych orzeszków ziemnych-fistaszków
Mleko podgrzewamy w garnuszku. W osobnej misce zmieszałam pozostałe składniki które następnie połączyłam z naszym mlekiem.Formę do pieczenia wykładamy papierem/33*23/ i równomiernie rozkładamy naszą mieszankę. Pieczemy ok. godziny w 130 stopniach. Po wystudzeniu kroimy na batoniki.
Smacznego Beata

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...